پخش زنده
امروز: -
پیمان امنیتی نظامی -هسته ای میان اتحادیه اروپا با آمریکا، انگلیس و استرالیا همچون صاعقه آتش به جان نهال دوستی ها در اردوگاه غرب افتاد.
به گزارش مجتبی قاسم زاده خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ بحران میان اتحادیه اروپا با آمریکا و انگلیس و استرالیا بر سر پیمان امنیتی – نظامی هستهای همچنان در صدر اخبار رسانه هاست و از افزایش واگراییها و بحران بی اعتمادی در آن حکایت دارد.
پیمانی که با دور زدن اتحادیه اروپا و ضربه به منافع اقتصادی و حیثیت سیاسی فرانسه ایجاد شد، چون صاعقه نهال دوستیها در اردوگاه غرب را شکافت.
کریس نینهام تحلیلگر مسایل سیاسی در این باره میگوید: اکنون و پس از خروج دولتهای غربی از افغانستان که با ناکامی و فاجعه همراه شد دولتهای آمریکا، بریتانیا و استرالیا در ادامه جنگ افروزیها، جنگ سرد دیگری رو آغاز کردند که سرانجام آن میتواند بسیار فاجعه بارتر و مخربتر باشد.
این تحلیلگر انگلیسی افزود: پیمان سه جانبه آمریکا، بریتانیا و استرالیا همچنین به تفرقه و بی اعتمادی بیشتر میان دولتهای غربی منجر شده است. این پیمان هستهای سه جانبه بد بینی اتحادیه اروپا نسبت به انگلیس را که با جدایی این کشور از اتحادیه اروپا شکل گرفت به ویژه در همسایه جنوبی یعنی فرانسه عمیقتر کرد.
وزیر امور اروپایی فرانسه کلمنت بوین، انگلیس را پادوی آمریکا توصیف کرد و مقامات ارشد اتحادیه اروپا آشکارا رئیس جمهور آمریکا را به خیانت، بی وفایی و گمراه سازی متحدان اروپایی به ویژه فرانسه متهم کردند.
حالا انگلیس که با برگزیت و پیمان جنجالی هستهای با استرالیا بیش از پیش به حمایت آمریکا در برابر اتحادیه اروپا نیازمند است نخست وزیرش در نخستن دیدار با رئیس جممهور آمریکا در واشنگتن کامیاب نبود.
به نوشته رسانههای انگلیسی جانسون نه تنها درباره برقراری هر چه سریعتر رابطه ویژه بازرگانی با آمریکا ناکام بود بلکه درباره هرگونه تغییر در شیوه حاکمیت بر ایرلند شمالی که تنها راه زمینی انگلیس با اتحادیه اروپاست هشدار گرفت و امیدها را در لندن به چالش کشید.
حالا انگیزه و موضع استقلال طلبان در ایرلند شمالی اسکاتلند و نیز مخالفان برگزیت تقویت شده است.
یک شهروند انگلیسی در این باره گفت: به نظرم خروج از اتحادیه اروپا بیش از فایده برای ما زیان داشت، اما دولت ما خسارتهای این خروج را پنهان میکند.
وی افزود: کمبودها و فقر بیشتر شده و درخواستها برای جدایی از بریتانیا و پیوستن مناطق مهمی همچون اسکاتلند و ایرلند شمالی به اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
به عقیده بسیاری از تحلیلگران سیاسی در انگلیس اکنون با محقق نشدن وعدههای دولت و با بروز تدریجی پیامدهای جدایی انگلیس از اتحادیه اروپا انگیزه جدایی طلبیها و استقلال خواهیها در اسکاتلند و ایرلند شمالی بیش از پیش تقویت شده است.
مصاحبه ها:
۱ – کریس نینهام – تحلیلگر سیاسی
۲ – شهروند انگلیسی